本文由 蓝调国际 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks CBULD for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by CBULD.

 

蓝调国际:大家是否厌倦了看那种冰冷的宣传照片?不管示范区如何堆砌,最终房子还是拿来住,院子是用来承载生活的,那我们一起发现人生如何找寻幸福的意义吧。

CBULD:Are you tired of watching the cold publicity photos?No matter how the demonstration area is piled up. Finally the house is still used to live, The yard is used to record life. Let us discover how life finds the meaning of happiness.

 

▼龙湖·開元别墅区 The Villa Area

▼龙湖·開元洋房区 The Foreign Style Area

 

设计初心 Design Concept

下班后遛狗散步的放松,孩子们玩耍的欢声笑语,老人家锻炼身体依旧健朗,小伙子游泳健身训练腹肌….. 怡人的小区环境,和谐的邻里关系,是设计师打造“舒适的功能性设计”的温馨画面。

Relaxing with walking dog after work. Children’s laughing. The elderly are still exercising physically. Young man is swimming to train abdominal muscles…… Pleasant community environment. Harmonious neighborhood. It is a warm picture that the designer creates for a “comfortable functional design”.

 

 

龙湖開元包括别墅区和洋房区两个板块。南北两块生态悦景公园围绕,隔绝了外界的喧嚣;一条宁静致远的画境走廊贯通全区,把归家的人们从纷杂的世界带回温馨舒适的家园。

Longfor Kaiyuan consists of two sections, the villa area and the foreign style house area,surrounded by the two ecological and scenic parks in the north and the south and screening the outside world. A quiet and far-reaching gallery corridor runs through the whole district, bringing homecoming people from the nosiey outside to the warm and comfortable home.

 

▼平面图 Master Plan

 

别墅区 The Villa Area

主入口门头,开放式形象界面,打造归家的仪式感,迎客松驻足于镜面水池两端迎接归家的人们,踏门而进,归入一方舒适天地。

Main entrance has an open image interface, creates a sense of ceremonial homecoming Guest-greeting. Pine stands at the two sides of the reflection pool to welcome people coming home. Stepping into the door, entering a comfortable world.

 

 

别墅区-自在苑   The Villa Area – Free spirit garden

通过低矮灌木的引导,一组荷叶雕塑映入眼帘,荷叶之上涟漪一圈一圈荡漾,隐隐透出简约安宁的禅意。

Guided by the bushes. A set of lotus leaf sculptures come into our sight. Ripple on the lotus leaf swimming around. Concealing the simplicity and tranquility of Zen.

 

▼自在苑 Free spirit garden

 

▼自在苑夜景 Night view of Free spirit garden

 

▼自在苑小品细节 Detail of Free spirit garden sculpture

 

别墅区-花鸟居   The Villa Area – Flowers and Birds Garden

一弹静水一弹月,中式水榭之魂汇聚于此,一木一石恬静雅逸,360°的亲水平台,链接人与自然的纽带,水漾帘动微风起,坐于庭下,品晓风残月,看儿童戏水。

Water and moon. The soul of Chinese waterside pavilions gathers here. Wood and stone sit quietly. 360° waterside, platform is the bond between man and nature. Water is moving, curtain is flowing, and wind is breezing. Sitting in the court, enjoying the summer breeze and the moon, watching children playing with the water.

 

▼花鸟居 Flowers and Birds Garden

 

▼花鸟居夜景 Night view of Flowers and Birds Garden

 

▼花鸟居水榭 Chinese waterside pavilion of Flowers and Birds Garden

 

别墅区-涟漪园   The Villa Area – The Ripple Garden

由弧形图案组合而成的地面,形似涟漪,莲叶的婀娜映入眼帘,精巧的切割工艺,勾勒出荷叶的曼妙
中和了石墙的硬朗。华灯初上,点点星光跃于莲叶之上,有夏日莲间萤火虫之感。

The ground has curved patterns with a ripple shape. The grace of the lotus leaves comes into our sight. Exquisite cutting craft draws the beauty of the lotus leaf, softs the rigid stone wall. The Light shines like stars leaping above the lotus leaves. Like the firefly among the lotus pond in summer.

 

▼涟漪园 The Ripple Garden

 

别墅区-喵喵苑   The Villa Area – Meow Meow

摇摇马、小沙坑、滑滑梯还有大龙猫,跟着猫爪爪的引导,妹妹和弟弟在这里相识,青梅竹马,两小无猜。

Rocking horse, small bunker, slide, and big tortoise. Guided by the kitty’s claws, sisters and brothers meet here. They are childhood sweethearts.

 

▼喵喵苑 The Meow Meow Garden

 

别墅区-木心庭   The Villa Area – Wooden heart Courtyard

公区化的前场格外宽敞,遛狗途中遇到邻居,相约下次一起去,望着入户门前的灯柱亮着微黄的光。

The front area of the district is extraordinarily spacious. Walking the dog and meeting the neighbor, plannign next time to walk together. Looking at the lamppost in front of the door casting the yellow light.

 

▼木心庭  The Wooden Heart Courtyard

 

别墅区-茶悦荟   The Villa Area – Tea Enjoying Garden

竹林夹道,有曲径通幽之感,绿意延绵,引导着人前行,观景赏花,怡然自得。

Bamboo woods narrow the lanes with a sense of winding path. The green color of bamboo leads people to move forward. Viewing flowers and enjoying yourself.

 

▼茶悦荟 The Tea Enjoying Garden

 

洋房区  The Foreign Style Area

回归自然,返璞归真,在纷扰的城市之中,寻一处清幽之所,倾听森林的声音,只为未来而设计美好生活。

Return to nature, back to the purity. In the noisey city, let’s find a quiet place and listen to the sound of the forest. We will design a better life for the future only.

 

 

115米长的景深美景,移步异景,演绎现代美学的精髓。

115 meters long depth of field, views are keep changing when stepping further. Deducting the essence of modern aesthetics.

 

 

洋房区-流水书院   The Foreign Style Area – Flowing Water Garden

踏上汀步,伴随着圈圈涟漪,开启一场不期而遇的邂逅。

Step on the path upon water. With the ripples circle away. Start an unexpected encounter.

 

▼流水书院 Flowing Water Garden

 

洋房区-森林舞步   The Foreign Style Area – The dance in the Forest

露天电影、野餐聚会、有氧运动… 阳光大草坪是当选的不二之地,这里是青年的室外健身房,也是孩子们玩耍嬉戏的游戏场所。

Outdoor cinema, picnic parties, aerobics… Sunshine Lawn is the best place to be selected. Here is the youth outdoor gym. It is also a playground for children.

 

▼森林舞步 Sunshine Lawn Garden

 

洋房区-仲夏夜之梦   The Foreign Style Area – A Midsummer Night’s Dream

仲夏之夜,蝉鸣阵阵,化身一条鱼,在泳池里遨游,驱走燥热和疲惫。泳池区分为两块,一块为浅水区,专供儿童戏水玩耍;一块为功能区,最深处为1.6米,可满足健身的需求。

Midsummer night, with the cicada singing. Incarnated as a fish and swim in the pool. Drive away heat and tiresomeness. The pool is divided into two section. A shallow water area for children to play in the water. The other is the functional area. The deepest area is 1.6 meters, which can meet the needs of fitness.

 

▼仲夏夜之梦 Swimming Pool Garden

 

洋房区-疯狂动物场   The Foreign Style House area – Zootopia

大象、狮子、斑马…… 熟悉的动物又透露着陌生,仔细一瞧,原来是它们穿错衣服啦~ 大象身上穿着斑马的皮肤,斑马却是狮子的肤色。

Elephant, lion, zebra… Familiar animals but very strange, Take a closer look. It turned out that they are wearing the wrong clothes~ Elephant wears zebra skin. Zebra has the skin of a lion.

 

▼疯狂动物场 Children’s Garden

 

 

 

 

项目名称:龙湖·開元
项目地点:重庆沙坪坝区西永核心区
设计年份:2017年
完成年份:2019年
设计面积:68957㎡
项目业主:重庆龙湖景铭地产发展有限公司
景观设计:重庆蓝调城市景观规划设计有限公司
主创团队:张勇,任刚,冯玉宝,张骊瑜,周增林,李睿智,杨里航,廖敏,张俊,胡晓,董济超,李霞,钱富
摄影:三棱镜建筑空间摄影,杨荣建筑摄影,陈程(蓝调)

Project name: LONGFOR · NEW ERA
Project location: Xiyong core area, Shapingba district, Chongqing, China
Year of design: 2017
Year of completion: 2019
Design area: 68957㎡
Project owner: Longfor-Jingming
Landscape design: CBULD
Main creative team: Yong Zhang, Gang Ren, Yubao Feng, Liyu Zhang, Zenglin Zhou, Ruizhi Li, Lihang Yang, Min Liao, Jun Zhang, Xiao Hu, Jichao Dong, Xia Li, Fu Qian
Photography: Prism Images, Yangrong Photography, Cheng Chen(CBULD)

 

项目中的材料运用 Application of materials in this project

 

更多 Read more about: CBULD 蓝调国际

 


0条评论