本文由TERRITOIRES授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks TERRITOIRES for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by TERRITOIRES.

 

TERRITOIRES:人造公园——Grand Voyeux区域自然保护区距离巴黎40公里,它是三十多年前马恩河岸的采石场所形成的场地。这一复杂项目的发展战略并不是以惯用的对自然环境说教式的发展标准来规划的,设计师对公园进行修复以便向更多的公众开放。

TERRITOIRESThe Grand Voyeux Regional Nature Reserve is a manmade park, 40 km from Paris,  which has taken shape over thirty years with the quarrying of gravel pits on the banks of the Marne. This complex project’s strategy distanced itself from the usual didactic development standards for natural environments, in a bid to recover a barely healed landscape, in order to open it up to a wider public. 

 

© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle

 

该项目以“高跷”为灵感,让人们在湿地间自由漫步而无需对道路进行标记。园路使用了两个互补元素:轻质木板和植物林道。

The project, inspired by stilts, enables comfortable mobility through wetlands without marking the ground. The route is built using two complementary systems: light wood decking and a vegetal tunnel.

 

© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle

 

木质铺面板被排列拉伸成几何状,瞭望台上又再次加固了木板。在步行道旁栽植乡土植物,创造了一个隐秘的环境。

The decking is stretched in its general geometry and reinforced by strategic observatories. The pipe is supported by native vegetation, concealing hikers.

 

© Nicolas Waltefaugle

 

观景台处的遮篷是用帆布做成的,铺在沙沙作响的芦苇丛中,为前来观鸟的游客提供了一个独具魅力的场所。这些庇护所在形式上将游客与鸟类做了一定的隔离,营造出一个舒适的游赏环境。

The observatories, chrysalises made of canvas, laid on the rustling phragmites, provide unexpected and captivating refuges for bird watchers. These shapes hide visitors from the birds, allowing animal watching in exceptional comfort.

 

© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle

 

© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle
© Nicolas Waltefaugle

 

▼平面图  Master Plan

 

项目名称:Grand Voyeux自然保护区
设计年份:2012
完成年份:2017
设计公司:TERRITOIRES
首席设计师和团队:Philippe Convercey / Franck Mathé / Etienne Voiriot / Mathilde Harmand / Virginie Lolivier / Linda Seyve / Pierre Emmanuel Parisot / Gaël Gouhier
项目地点:法国塞纳河和马恩河畔康吉斯
景观面积:210 000平方米
照片版权:Nicolas Waltefaugle
合作伙伴:Charles Henri Tachon建筑事务所;Nicolas Granger设计师(观鸟构筑)
客户:AEV(Agence des Espaces Verts d’Île de France)
品牌/产品:Seri

Project name: Grand Voyeux natural reserve
Design year & Completion Year: 2012-2017
Design: TERRITOIRES
Chief designer & Team: Philippe Convercey / Franck Mathé / Etienne Voiriot / Mathilde Harmand / Virginie Lolivier / Linda Seyve / Pierre Emmanuel Parisot / Gaël Gouhier
Project location: Congis-sur-Thérouanne, Seine et Marne, France
Landscape area (sq. m): 210 000 m2
Photo credits: Nicolas Waltefaugle
Partners: Charles Henri Tachon architects;Nicolas Granger designer (birdwatching stool)
Clients: AEV (Agence des Espaces Verts d’Île de France)
Brands / Products: Seri

 

获奖:ADC Awards 2019
Award: ADC Awards 2019

 

更多 Read more about: TERRITOIRES

 


0条评论