本文由ADEPT授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks ADEPT for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by ADEPT.

 

ADEPT:用于居民文化和运动的Ku.Be房子被设计成了一个最直接的社区活动中心;这是一个用户自己可以拥有,并且可以根据用户自己特定的想法和需求来发展其程序功能的建筑。

ADEPT:Ku.Be House for Culture and Movement was designed as a focal point for the immediate community; one that the users themselves could take ownership of and that would evolve its program based on their specific ideas and needs.

 

Image © Adam Mørk

 

基地平面 Site Plan

Image © ADEPT

 

这个项目形成了一种新的类型,即通过建筑将人们聚集在一起,来提高生活质量。这种设计将剧场、运动和学习融合到一个空间中,在这个空间里,人们的身体和大脑都被激活,使每个人的生活都变得更加健康,并创造了人与人之间的联系。

The project forms a new typology in respond to a brief that merely asked for a building that would bring people together and improve the quality of life. The design blends theater, sport and learning into a space where body and mind are activated to promote a more healthy life for everyone, while creating links between people that would not otherwise connect with each other.

 

Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk

 

建筑内部分为六个基本的体量空间,每一个空间都通过自己独特的颜色或材料,清晰地定义了建筑内部空间; 而在建筑的外部,这些形状则体现在“破碎”的瓷砖立面上。

The six primary volumes, each with their own program, are clad in a unique color or material, clearly defining them within the building; on the outside of the building these shapes are implied in the fragmented tile facade.

 

KUBE 概念图解 KUBE DIAGRAM CONCEPT

Image © ADEPT & MVRDV

 

KUBE 概念演变图解 KUBE DIAGRAM CONCEPT EXTENDED

Image © ADEPT & MVRDV

 

KUBE 概念分区图解 KUBE DIAGRAM ZONES

Image © ADEPT & MVRDV

 

穿过大楼的路线设计侧重于开发和鼓励不同形式的运动。

The route through the building focuses on developing and encouraging alternate forms of movement.

 

Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk

 

在建筑内部,人们可以通过三维立方体网络“迷宫”徒手从二楼爬到三楼;还有垂直迷宫捕鼠器,这是一张悬浮在空地上的网,横跨了整个建筑,用户可以在这里从一层爬向任意一层;且一旁设置的滑梯为人们提供了一种快速返回一层的路径。

The Labyrinth gets people on their hands and knees climbing through a three-dimensional network of cubes from the second to third floors; or alternatively why not try the Mousetrap, a vertical maze. A net, suspended over the void, spans several floors throughout the building and let users climb from floor to floor, while slides and firefighter poles offer a fast way to get back down.

 

Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk

 

Image © Adam Mørk

 

 

Image © Adam Mørk

 

Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk

 

Image © Adam Mørk

 

Ku.Be周围的城市空间在其表达六个不同空间和里面发生的活动中起着重要的作用。室内空间缓缓地延伸到花园中,直至外面的圆形剧场,与景观无缝融合。Ku.Be融入社区作为弗雷德里克斯堡城市景观的延伸,似乎成为了社区进一步发展的培育基地。

The urban space surrounding Ku.Be plays an important role in expressing the six volumes and the activities happening inside. The landscape blends seamlessly into the interior with integrated slides that reaches out into the gardens and ends in an amphitheater outside. Acting as an extension of the urban landscape of Frederiksberg and integrating with the community to such an extent, the House for Culture and Movement looks to become an incubator for further development in the neighborhood.

 

Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk
Image © Adam Mørk

 

 KUBE PLAN

Image © ADEPT & MVRDV

 

 KUBE PLAN

Image © ADEPT & MVRDV

 

 KUBE PLAN

Image © ADEPT & MVRDV

 

 KUBE PLAN

Image © ADEPT & MVRDV

 

 剖面图 KUBE SECTION

Image © ADEPT

 

 立面图 KUBE ElEVATION

Image © ADEPT

 

 

 

建筑名称: Ku.Be
建筑设计: ADEPT + MVRDV
景观设计: SLA
工程: Soeren Jensen
气候工程: Max Fordham
其他顾问: Winnie Ricken, Imitio

承包商
混凝土: CC Brun
技术: Bravida
室内: Jakon
立面/屋顶: Fjelsø
景观: Skaelskoer Anlaegsgartner

预算: 140百万丹麦克朗
年份:  2010 – 2016年
客户: Frederiksberg Municipality, Reldania, LOA

声音: Triplex + Rockfon
内部照明: Louis Poulsen, Fagerhult
外部照明: Igruzzini
门: Swedoor
立面: Trancadis / Schüco
玻璃隔断: Deco
地板: PU Gulve / Monofonfalt
固定家具,playscape : Designed for project / delivered by Jakon
接待: Designed for project / delivered by Jakon
天花板: Triplex + Rockfon
家具: Please wait to be seated, Frederica Møbler
隔墙:  gipusm /由承包商交付
屋顶:  Icopal +
楼梯: P I beton
门窗: Schüco
墙壁: Painted gipsum/由承包商交付

 

Name of building:Ku.Be
Architetcure:ADEPT + MVRDV
Landscape architecture:SLA
Engineering:Soeren Jensen
Climate engineering:Max Fordham
Other consultants:Winnie Ricken, Imitio

Contractors
Concrete:CC Brun
Technical:Bravida
Interior:Jakon
Facade / roof:Fjelsø
Landscape:Skaelskoer Anlaegsgartner

Budget:140 mill DKK
Year:2010 – 2016
Client:Frederiksberg Municipality, Reldania, LOA

Accoustics:Triplex + Rockfon
Lightening, inside:Louis Poulsen, Fagerhult
Lightening, outside:Igruzzini
Doors:Swedoor
Facades:Trancadis / Schüco
Glass partitions:Deco
Floors:PU Gulve / Monofonfalt
Fixed furniture, playscape:Designed for project / delivered by Jakon
Reception:Designed for project / delivered by Jakon
Ceilings:Triplex + Rockfon
Furniture:Please wait to be seated, Frederica Møbler
Partition walls:Gipsum / delivered by contractor
Roof:Icopal +
Stairs:P I beton
Windows and doors:Schüco
Walls:Painted gipsum / delivered by contractor

 

更多 Read more about: ADEPT


Loading收藏

0条评论