本文由ARARTE授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks ARARTE for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by ARARTE.

 

Ararte :  这是位于立陶宛西部小镇Jurbarkas中心的景观项目。场地非常靠近市中心和主广场,邻近政府大楼、学校、图书馆和商店。场地的情况相当复杂: 覆盖着一些林木,一条小径穿过起伏的丘陵地形,周围是私人住宅和花园。由于在Jurbarkas已经有很多类似的地方——几乎是野生的自然公园——我们的想法是改变场地的精神,使其更好的融入城市领域。我们决定选择使用当代的材料和形式,将他们很好地匹配现状,混凝土是实现我们目标的最佳选择。混凝土是当代城市文化的标志之一,且可以用于不同的方式。我们用白色的台阶作为长凳,用黑色的混凝土填补它们之间的空白。阶梯长椅是多功能的元素,不同年龄的人可能会以不同的方式使用它们。黑白元素、城市与自然、直线与有机材料的对比是我们设计该景观应用的重要艺术原则。

Ararte :  This is the landscape project in the center of small town Jurbarkas in western part of Lithuania. The site area was very close to the town center and main square, near the government buildings, school, library and shops. Still situation of the site was rather complicated: hilly territory with some trees and one footpath passing through was surrounded by private houses with their yards and gardens. As there was some similar places in Jurbarkas already- nearly wild nature parks- our idea was to change the spirit of the site and make it more integrated to urban territory. We decided to choose contemporary materials and forms, but to use them with a great sensitivity to the existing situation and concrete was the best solution for our purpose. Concrete is one of the signs of contemporary urban culture, but can be used in many different ways. We used white one for steps- benches and black concrete tiles for filling the empty spaces between them. The steps-benches are multifunctional elements and all of them may be used in a very different ways by people of various age. The contrast between black and white elements, between urban and natural, straight lines and  organic forms was the important art principle we have chosen for this landscape project.

 

© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė

 

我们发现三个不同的空间有着截然不同的氛围,人们穿行在公园中可以在不同位置收获不一样的景致。我们的目的是塑造他们的形态,强调他们的尺度,功能和氛围。阶梯剧场区是场地中最大的空间——我们寻求可以遥望小镇的良好视野,运用混凝土阶梯设计喷泉和潺潺小溪。这是一个完美的聚会地点,举行小镇的游戏和庆祝活动。小山坡型的空间是一个迷你空间,让人们可以娱乐消遣;而第三个分区是一个相对私密的小广场,是一个非常适合阅读,和孩子们一起度过时光的小空间。

We have found that there are three different zones with diverse atmosphere and viewpoints that people pass through when they cross the park. Our purpose was to shape them and emphasize the scale, function and atmosphere of each of them. The amphitheatre zone- the largest one we developed with the spot fountains and little creek streaming down by concrete stairs and nice view to the town – perfect place for gatherings, town events and celebrations. The hillock place- a tiny place to spend time for several people more separately and the third zone- square type chamber place, perfect for reading, spending time with small children, etc.

 

© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė
© Agnė Gabrėnienė

 

平面图 Master Plan

© ARARTE

 

▼剖面图 Section

© ARARTE

 

 

 

项目名称: Jurbarkas公园
建筑设计: ARARTE
首席建筑师: Dr. Arnoldas Gabrėnas, Agnė Gabrėnienė
项目地点: Jurbarkas,立陶宛
完成: 2015
建筑面积: 14400平方米
照片: AgnėGabrėnienė
客户: Jurbarkas自治区政府

Project name: Park in Jurbarkas
Architect’ Firm: ARARTE
Lead Architects: Dr. Arnoldas Gabrėnas, Agnė Gabrėnienė
Project location: Jurbarkas, Lithuania
Completion Year: 2015
Gross Built Area : 14400 square meters
Photo credits: Agnė Gabrėnienė
Client: Administration of Jurbarkas District municipality

 

更多 Read more about:ARARTE


Loading收藏

0条评论