本文由 ООО «MezhregionStroy» 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks ООО «MezhregionStroy» for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by ООО «MezhregionStroy».

 

ООО «MezhregionStroy» :该项目位于Vereya小镇,这里是莫斯科地区最古老也是最小的城镇之一。受莫斯科地区景观和公共空间发展部委托,项目的主要目标是在这个历史小镇的中心创造一个有吸引力的公共空间。我们翻新了老街,增添了新的人行道,扩大了绿地,希望能让居民感到更加舒适。

ООО «MezhregionStroy» :Commissioned by The Ministry of landscape and public space development of Moscow region. Vereya is one of the oldest and the smallest towns in Moscow region. The major goal of this project is to create an attractive public space in the center of a historic town. We have renovated ancient pavements, recreated the sidewalks, expanded greenspaces so that the inhabitants could feel more comfort.

 

 

中心广场原本的沥青铺装被揭除,露出了原本的铺路石,恢复了几百年前的原貌。

The small town’s central square has regained its original aspect with a pavement of quarry stone which was here centuries ago. The developers have removed a 3 feet layer of asphalt in order to reveal the ancient paving stones.

 

 

翻新后的广场将历史悠久的市中心地标——行政大楼、历史博物馆、集市整合起来,又采用了巧妙的方法将新旧建筑结合,使建筑的历史背景和信息能适应现代实用的要求。例如,为了方便行动不便的人们和推婴儿车的母亲,广场上设置了几条由现代铺装铺成的人行道,与石头广场齐平。

The renovated square united the major landmarks of the historic downtown – the buildings of the administration, the historic museum, the bazaar which is all heritage assets. A considerate approach to combining the old and the new has allowed adapting the elements with historic background and message to the up-to-date utilitarian comfort requirements. For example, in order to accommodate people with restricted mobility and mothers with carriages, the square received several walkways made of contemporary paving stones, level with the original quarry stone.

 

 

除此之外,我们还翻新了一个有着百年历史的公共花园,与开放的广场相辅相成。扩建并重新设计了花园的儿童游乐场,提供了新的游乐设施。为了避免与历史建筑产生矛盾,游乐场的材料就是单纯的木头、绳子和沙子。

Apart from the square, we put into shape the century-old public garden which supports the rather open square. The garden’s children’s playground was renewed, it grew in size and gained new playing scenarios. In order to avoid a discordance with the historic buildings, the materials of our choice for the playground were wood, ropes and sand.

 

 

花园中还新建了一个木制露天舞台,也可以用作街道图书馆或者举办中等规模的活动,例如节日庆典、集市、不插电音乐会等,这些在小镇极受欢迎。道路两旁建有生态停车场和自行车道,可以将所有功能区连接在一起。

We installed a wooden open-air stage in the garden, which also serves as a street library, where you can hold medium-sized events – festivals, fairs, unplugged concerts which are favorite in Vereya. The roadway is now lined with an eco-parking and a bike lane that binds together all the functional zones.

 

 

具有历史意义的拴马柱长凳被安置在广场上,十分吸睛,帮助重现了这个广场在古代的历史风貌。

An eye-catcher of the square – unique benches in the form of a historic tethering post, where horses were stalled long ago during fairs. They helped to recreate the historic aspect of this square featured in the ancient photographs.

 

 

▼水景 Water feature

 

 

 

项目名称:Vereya历史小镇中心广场翻新
完成时间:2020年
面积:2000平方米
地址:俄罗斯,莫斯科
景观设计:Megregionstroy
客户:莫斯科地区景观和公共空间发展部
摄影:莫斯科地区景观和公共空间发展部
编辑:寿江燕

Project name: Renovation of the historical center of Vereya
Completion Year: 2020
Size: 2000sqm
Project location: Vereya, Russia
Landscape firm: Megregionstroy
Clients: The Ministry of landscape and public space development of Moscow region
Photo credits: The Ministry of landscape and public space development of Moscow region
Editor: Jiangyan Shou

 

更多 Read more about: ООО «MezhregionStroy»


0 Comments