本文由 Avoid Obvious Architects 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Avoid Obvious Architects for authorizing the publication of the project on mooool. Text description provided by Avoid Obvious Architects.

 

Avoid Obvious Architects:Walk DVRC是一项将香港市中心1公里长的德辅道变成公园的人行道改造计划,因为这里到处都是银行、办公楼和商店,导致人行道过于拥挤,无法形成一个可持续的、适宜步行的市中心空间。

Avoid Obvious Architects:Walk DVRC is a pedestrianization plan to turn 1 km of Des Vouex Road Central in downtown Hong Kong into a park. The area is filled with banks, offices and shops but the sidewalk are over congested to allow a sustainable and walkable downtown.

 

 

该项目提出将部分区域作为行人专用区,这样零售企业仍然可以在非高峰时间送货出售,而在人流高峰期,上班族和居民也可以享受着作为公园和人行道一部分的宽阔道路,且整个道路仍然可保持有轨电车的通行。Walk DVRC将在以高架人行道和自动扶梯而闻名的香港,成为连接多条人行道、公共空间和购物中心的主要通道。我们第一阶段的工作是将整个1公里长道路西侧的250米辟为行人专用区。

The project called for a partial pedestrianization so that retail businesses can still deliver their goods during off-peak hours. During peak hours, office workers and residents can enjoy the wider road as part of their park and walkway. Tramways will still provide sustainable transportation throughout the road. Hong Kong is known for elevated walkway and escalators, Walk DVRC will serve as the main spine to connect multiple pedestrian walkways, public spaces and shopping malls. Our phase 1 job is to pedestrianize the western 250m of the entire 1 km Road.

 

 

为了体现当地中西结合的历史风貌,Walk DVRC将在路上举办展览、学习班和现场表演,将设计和景观作为背景,使这些艺术项目具有包容性和同步性。我们的目标是使道路充满活力和宜居,而不是变得得像博物馆一样。

To reflect the history of The Central and Western District, Walk DVRC will curate exhibition, classes and live performance on the road. Design and landscape will serve as the backdrop to allow these art programs to be inclusive and simultaneous. The goal is to make the road vibrant and livable without behaving as a museum.

 

 

虽然当地充满了新旧交融的环境,但食物是每个人都喜欢的且最相关的文化。设计团队以香港饮食文化为灵感,设计了街道篮筐和移动座椅。它不仅反映了香港作为美食之都的地位,其现代风格更反映了我们当前可持续的价值观。这些构筑在白天是休息区、种植区、手机充电区和遮阳区,晚上,它又是一个标志性的公共空间,照亮安静的商业区,反映了香港霓虹灯文化。为了使构筑物更具流动性和灵活性,我们使用了汽车电池来为座位底部的LED和车轮提供动力。

The area is also filled with old and new context, but food is the most connective culture that everyone enjoys. The design team use Hong Kong food culture as inspiration to design the Street Basket and mobile seating. It reflects Hong Kong position as a city of food while the more modern touch reflects our current sustainable values. The pavilion is a seating, planting, cellphone charging and shading area during the day. At night it is an iconic communal space to light up the quiet commercial district while reflecting the Hong Kong Neon culture. To make the pavilion mobile and flexible, we have provided a car battery to power the LED and wheels at the bottom of the seating.

 

 

 

项目团队
Avoid Obvious Architects:Vicky Chan、Krystal Lung、Gianfranco Galagar、Angie Kan、Widjene Kaabi
工程:Madsen Engineering PLLC
照明:CosmoC
承包商:Hangteng
客户:Walk DVRC

Team
Avoid Obvious Architects: Vicky Chan, Krystal Lung, Gianfranco Galagar, Angie Kan, Widjene Kaabi
Engineer: Madsen Engineering PLLC
Lighting: CosmoC
Contractor: Hangteng
Client: Walk DVRC

 

更多 Read more about: Avoid Obvious Architects

 


3 Comments