本文由C+S Architects授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks C+S Architects for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by C+S Architects.

 

C+S Architects:威尼斯丽都岛在1857年建设的第一个海滨度假胜地,为岛上的派对、音乐会和各种活动创造了一个华丽的舞台。岛上主要有两家大酒店:建于1900年的贝恩斯大酒店和1908年丽都岛改造建设的埃克塞西尔宫酒店,使其成为了欧洲最受欢迎的海滨度假胜地之一,影展宫和Casino宫也为丽都岛吸引了大量的游客。

C+S Architects:In 1857 the construction of the first seaside resort in the island of Lido in Venice was opening a stage of splendour for the island when parties, concerts, events were happening. The two major hotels: Grand Hotel des Bains, completed in 1900 and Excelsior Palace Hotel, in 1908 were transforming the island of the Lido in one of the most desired and sought-after seaside resort in Europe. The Cinema Festival Palace and the Casino Palace were attracting huge numbers of tourists.

 

© C+S Architects
© C+S Architects

 

随着经济危机的冲击,一段时期的经济衰退以及私人和公共部门投资的缺乏导致了贝恩斯大酒店的废弃,一年一度的威尼斯电影节是唯一一个仍然延续过去辉煌的国际活动。威尼斯电影节宫和赌场宫也仍然见证着威尼斯度假胜地辉煌的过去。

With the hit of the economic crises, a period of decline brought the disposal of the Grand Hotel des Bains and a lack of investment both from the private and the public sectors, being the Venice Cinema Festival the only international event which still continues the glories of the past, only once a year. The venues which still testify the glorious past of the Venetian resort are the Venice Cinema Festival Palace and the Casino Palace.

 

© C+S Architects
© C+S Architects

 

C + S将这三个建筑元素连接在一起,设计了新的公共空间,形成了场地的特色:用白色的大理石连接历史悠久的赌场宫殿和威尼斯电影节遗址,创造出连续的公共空间,旨在增强前历史公共领域的规模,将两个建筑与公园结合起来,让人回想起它最初的设计,见证美好时代的辉煌。

C+S design the new public space sewing together the three elements which create the identity of the site: the historic and listed buildings of the Casino Palace and Venice Cinema Festival Place, connecting them with a white, continuous stone-made public space, which aims to enhance the dimension of the former historic public domain, unifying the two buildings with the park and bringing back the memory of its original design, testimony of the splendour of the Belle Epoque.

 

© C+S Architects
© C+S Architects
© C+S Architects

 

广场完全使用单色杏黄色石材设计,并在原来的基础上加高了,以便人们观赏海景。在整个公共空间表面使用单色石材,确认并强调了公共空间的尺寸优势,避免了使用多种不同材料导致的碎片化。

The square is heightened from the original level to allow the view of the sea and is entirely designed using the monochrome Apricena stone. The use of a monochrome surface for the whole public space confirms and underlines the strengths of the dimension of the public space, avoiding the fragmentation of the use of different materials.

 

© C+S Architects
© C+S Architects

 

滚动或打磨的石头、排水系统和喷泉的材质设计——石头白色表面上的薄切口和阴影、黄铜或涂漆钢栏杆、重建的天然大理石中的长凳、新种植的本地海松和蜿蜒的花园——这些设计象征着原本为了完成广场但未建成的第三座建筑:所有这些设计元素都强调了单色材料的连续性。

The design of the materiality of the rolled or sanded pieces of the stone, the water drainage system and the fountain- designed as thin cuts and shadows on the white surface of the stone, the brass or varnished steel railings, the benches in reconstituted natural marble stone, the newly planted and autochthonous maritime pines and the sinuosity of the garden- which is designed as a symbol of a third building which was meant to complete the square but was never built: all these element are designed as accents in the continuity of the monochrome materiality.

 

© C+S Architects
© C+S Architects
© C+S Architects
© C+S Architects

 

这个广场是为威尼斯电影节而设计的,它无形的基础设施不但有可能在一年中的其他几个月里激活活动,还给丽都岛的居民提供了一个免费的公共空间:推婴儿车的妈妈、溜冰者、玩喷泉的孩子、在树荫下放松和看海的老人。

The square, designed on the aim to serve the Venice Cinema Festival, is invisibly infrastructured to potentially allow the activation of events during the other months of the year, but especially to give back a free public space to the inhabitants of the Lido island: mums with prams, skaters, kids playing with the water fountain, old people relaxing under the shadow of the trees and watching the sea.

 

© C+S Architects
© C+S Architects
© C+S Architects
© C+S Architects

 

我们为把城市的一部分归还给市民而感到自豪,我们坚信,一个自由的、精心设计的公共领域能够被人们、他们的记忆、他们的梦想和他们的经历所激活。

We are proud to have contributed to give back the citizens a part of the city. We strongly believe in the power of a free, well-designed public domain to be activated by people, their memories, their dreams and their experiences.

 

▼平面图  Site Plan

© C+S Architects

 

▼建筑内部  Building interior

© C+S Architects
© C+S Architects
© C+S Architects

 

 

 

 

项目名称:电影广场
设计年份及竣工年份:2017-2019年
景观设计:C+S Architects
首席设计师:Carlo Cappai, Maria Alessandra Segantini
项目地点:意大利威尼斯
景观面积:20100平方米
预算:13.500.000欧元
图片来源:C+S Architects
合作伙伴:Steam (MEP)、Iconia (Structures)、Sacaim (Construction)
客户:威尼斯市

Project name: Piazza del Cinema
Design year & Completion Year: 2017-2019
Design and landscape: C+S Architects
Leader designer: Carlo Cappai, Maria Alessandra Segantini
Project location: Venice, Italy
Landscape Area: 20100 sqm
Budget: 13.500.000 euro
Photo credits: C+S Architects
Partners: Steam (MEP), Iconia (Structures), Sacaim (Construction)
Clients: Venice Municipality

 

更多 Read more about: C+S Architects

 


1条评论