Shma :位于新加坡岛西部地区的商业城二期被指定为工业区,设有港口和仓库。尽管靠近肯特里奇公园,自然保留,在这方面的过去发展并不涉及太多的自然方面。

Shma :The second phase of the commercial city located in the western region of Singapore island has been designated as an industrial zone with ports and warehouses. Despite being close to Kent ridge park, nature reserves, the past development in this area does not involve too many aspects of nature.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

这个项目所在的3.5万平方米的场地,曾经被一个覆盖整个场地的多层仓库占据着混凝土表面。随着新加坡办公用地的需求不断上升,客户决定拆除仓库,将其变成现代化的工作场所,连接到现有的一期办公大楼。考虑到总体规划的整体情况,现场北端规划了2期阶梯,使1期和2期中心的大型休憩空间成为两个阶段共同开展户外活动的主要绿地,以前硬的表面与绿化。

The 35,000 – square – meter site where the project is located was once occupied by a multi-storey warehouse covering the entire site. With the increasing demand for office space in Singapore, customers decided to demolish the warehouse and turn it into a modern workplace, connecting it to the existing phase I office building. Considering the overall situation of the overall planning, the northern end of the site has planned the 2nd stage ladder, making the large open space in the 1st and 2nd stage centers the main green space for outdoor activities in both stages, the hard surface and greenery in the past.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

风向分析

植物分析图

 

平面图

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

为了将附近的肯特里奇公园自然保护区的生态走廊连接起来,在停车场平台的顶部设置了一个“森林生态系统”,作为欢迎空间和第一阶段和第二阶段之间的交换点,以及大部分平均土壤深度为1.8米的叠加塔的天空屋顶,以确保森林未来的增长。在这个新的发展中,70%的用地面积覆盖着绿化。

In order to connect the ecological corridor of the nearby kentledge park nature reserve, a ” forest ecosystem” has been set up at the top of the parking lot platform to serve as an exchange point between the welcome space and the first and second phases, as well as the sky roof of the superimposed tower with the average soil depth of 1.8 meters, so as to ensure the future growth of the forest. In this new development, 70 % of the land area is covered with greenery.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

种植材料的选择是在肯特山脊公园寻找物种以确保成活率的结果。随机放置从幼树到长大的树变化的树木,形成真正的森林构成。在森林的下层,种植当地的灌木和点缀着高大的灌木,给人一种森林茂盛的感觉。各种开花和果树的树木和灌木种类有助于增强创建的森林作为蝴蝶,龙蝇,鸟类和其他野生动物栖息地,以保持生物多样性。

The choice of planting materials is the result of finding species in Kent ridge park to ensure survival rate. Randomly place trees that change from young trees to grown trees to form a real forest structure. In the lower layer of the forest, local shrubs and tall shrubs are planted, giving people a feeling of lush forests. All kinds of flowering and fruit tree trees and shrubs help to strengthen the forests created as habitats for butterflies, dragon flies, birds and other wild animals so as to maintain biodiversity.

 

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

为了管理大面积的绿地,不仅要处理雨水管理,还要把看似平坦的表面制作成动态空间来容纳各种活动。丘的方向也与第一阶段和第二阶段之间连接的当地风向和人流相对应。

In order to manage a large area of green space, it is necessary not only to deal with rainwater management, but also to make a seemingly flat surface into a dynamic space to accommodate various activities. The direction of the hill also corresponds to the local wind direction and pedestrian flow connected between the first and second phases.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

在雨水管理方面,每墩脚下均设置生物洼地,有效调节排水方式,同时允许径流通过沙层慢慢过滤。最终将预过滤后的雨水收集在最低点,导入雨水收集池,进行处理回收灌溉。水箱的大小计算为7天的灌溉用水。新加坡雨水监测系统将在雨季节约灌溉用水,节省的灌溉用水量将足够满足新加坡相对湿润的岛屿。

In rainwater management, biological depressions are set up at the foot of each pier to effectively adjust the drainage mode and allow runoff to slowly filter through the sand layer. Finally, the pre-filtered rainwater is collected at the lowest point, introduced into a rainwater collection pond, and treated and reclaimed for irrigation. The size of the water tank is calculated as 7 days of irrigation water. Singapore’s rainwater monitoring system will save irrigation water during the rainy season. the saved irrigation water consumption will be sufficient to satisfy Singapore’s relatively humid islands.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

在空间创造上,丘形成了定义活动的循环和口袋空间。路径上的户外休息空间或在丘顶上的更隐蔽的设置被创建以促进不仅彼此之间的交互,而且也与自然之间的交互。绿色圆形剧场在一个角落被提出在特别事件或表现期间为大集合聚会,并且在平常的日子里作为安静的休息空间。设计鼓励上班族走出去,在自然环境中进行典型的办公室活动,无论是午餐,合作,组织会议或工作坊,以促进创造力和健康的生活方式。

In terms of space creation, mound forms circulation and pocket space defining activities. Outdoor rest spaces on the path or more hidden settings on the hilltop are created to promote interaction not only with each other but also with nature. The green amphitheater was proposed in one corner as a large gathering party during special events or performances and as a quiet rest space in normal days. The design encourages office workers to go out and carry out typical office activities in the natural environment, whether it be lunch, cooperation, organization of meetings or workshops, so as to promote creativity and a healthy lifestyle.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

绿地并不停留在建筑物的边缘。相反,绿地在45度的阳光下可以达到的建筑物内部。为了确保森林的长期生长,该地区选择了森林地带常见的耐荫树种。

The green space does not stay on the edge of the building. On the contrary, green space continues under the footprint of buildings that can be reached under 45 degrees of sunshine. In order to ensure the long-term growth of the forest, the region has chosen common shade-tolerant tree species in the forest zone.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

此外,还有足球场,篮球场,室外健身站和慢跑路线等全功能体育设施 – 连接到肯特里奇公园 – 以及提供各种健康生态的沙过滤器“生态池”水生植物和鱼类,将使丰树商业城II成为独特的生活,工作和娱乐环境。

In addition, there are full-featured sports facilities such as soccer fields, basketball courts, outdoor fitness stations and jogging routes – connected to Kent ridge park – as well as various healthy and ecological sand filter ” ecological pools” of aquatic plants and fish, which will make fengshu commercial city ii a unique living, working and entertainment environment.

 

comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

总之,从毗邻的自然保护区汲取灵感,创造“都市荒野”的景观设计理念,不仅为热带气候下的各种合作空间和娱乐设施提供了一个理想的舒适环境,同时也提升了生态环境。

In short, drawing inspiration from the adjacent nature reserves and creating the landscape design concept of ” urban wilderness” not only provides an ideal comfortable environment for various cooperative spaces and entertainment facilities under tropical climate, but also improves the ecological environment.


comtech-ii-landscape-design-by-Shma comtech-ii-landscape-design-by-Shma comtech-ii-landscape-design-by-Shma comtech-ii-landscape-design-by-Shma comtech-ii-landscape-design-by-Shma comtech-ii-landscape-design-by-Shmacomtech-ii-landscape-design-by-Shma
comtech-ii-landscape-design-by-Shma

comtech-ii-landscape-design-by-Shmacomtech-ii-landscape-design-by-Shma comtech-ii-landscape-design-by-Shma

 

项目名称:新加坡丰树商业城二期商业园区景观
项目类型:企业园区
位置:新加坡
面积:3.5万平方米
景观设计: Shma

Project name: Comtech (ii) Landscape Design
Project type: Enterprise Park
Location: Singapore
Area:35,000㎡
Landscape: Shma

图片来自 :Wison Tungthunya

更多:Shma Company Limited


0
Loading收藏

0条评论