犁墨景观设计“大都会风格,纽约曼哈顿街区为蓝本,精致尊贵的奢适华宅”,建筑设计对项目的整体风格定位,融入景观的设计手法,希望将大都会特质进行一次创新。设计之初,前场相邻市政绿带不能被示范区利用,并尽可能不触碰带状公园的整体性。为此,项目团队放弃了气势中轴的思路,思考着如何营造一个现代艺术格调的场所。尝试多番,团队落定通过景墙及转折形成前场围合庭院的方案,侧面进入售楼部。

LISM Landscape DesignAccording to architectural design for the project is metropolis style, taking the New York Manhattan block as a blueprint, to make work with exquisite luxury and luxury residence. The project is integrated into the landscape design. We hope to make an innovation of metropolis characteristics. At the beginning of this design, the adjacent municipal green belts could not be used in the demonstration area, and don’t touches the entirety of liner park as much as possible. For this reason, our project team gave up the idea of an axis with air potential. We begin to think how to create a place for modern art style. After trying many times, we settled on the scheme of through the walls and turns to form the front yard to close the courtyard, entered the Sales Department by the side.

 

 

我们认为优秀的示范区景观,不仅反应此处未来生活的美好,更应当从中折射自己的生活,细致品味后,体会到设计的用心。

We think the excellent landscape design of display area, not only does it reflects the beauty of future life here, it is better to refract residents’ life from the inside, carefully savor and realize the intention of design.

 

    

 

前场以形式感的设计语汇构建空间,转折的参观动线与二级错台水景,使建筑、人和天空形成密切的互动,建立虚与实,有限与无限的对话。方形元素的运用起到了分割材质与时空交织的效果,形成富有幻化的空间演绎。几何特征形成强烈的序列性和视觉延伸感,形成感官错觉和视觉冲击。在紧张工期及严苛的成本控制下,对材料的选择及准备,工艺的处理及细节的把控,是项目呈现的关键。从拉丝面不锈钢,拉丝大小、颜色深浅,到使用中不同阶段呈现出的效果,都做足了思考与预期。同时使用仿洞石瓷砖作为主体铺装材料,对工艺和技术都是一种极高的考验。且在成本控制下,未损失任何关键细节的呈现。

We build space with formal sense of design vocabulary in the front field, changeful visit route and step waterscape, making a close interaction between buildings, people, and the sky. Establish a virtual reality, a limited and unlimited dialogue. Square elements played a role of split material and interweaving with time and space. The design of geometry forms strong sequence and visual extension. Under the circumstances of tight schedule and strict cost control, the key to project presentation is material selection and preparation, process management and detail control. We have thought and anticipate the stainless steel material, the color depth, and the different effects of different stages. At the same time, the use of artificial stone tiles as the main paving material is a very high test for technology and technology. The final effect is not lost in the presentation of any key details.

 

   

方形元素的运用Application of square elements

 

 

 

后场是一个10m×23m的建筑围合空间。展示冥想,呈现出清澈、简洁、空灵的品质感。材质的搭配、元素的交织、几何语言的组合,是塑造美的过程,也是展示空间气场的手法。清晰的镜面反射,将原有空间平行拉伸至不可触及的三维空间中,动态的跌水和静态镜面的配合,引导出清澈和幻境的哲学隐喻思考。一扇沟通心灵的大门,模糊了人与景观的界限。镜面中的景象,隐喻着人、自然和城市的双重意义。由此,走进天空。走进自己,走进无尽之境。

The back field of the project is a 10m x 23m building enclosure space. Display meditation, showing a clear, concise, ethereal sense of quality. The combination of collocation materials, interlacing elements, and geometric language is the process of shaping beauty and the way to display the spatial charisma. There has clear mirror reflection; the original space is stretched parallel to the non-palpable three-dimensional space. The project shows combination of the dynamic water and the static mirror, leading philosophical metaphorical thinking. A door to communicate with the soul blurred the boundaries between man and landscape. The spectacle in the mirror is a metaphor for the multiple meanings of man, nature and city, from here, go into yourself and go into the infinite.

 

 

 

平面图 Master Plan

 

设计单位:犁墨景观
项目地点:成都天府新区新川创新科技园
设计时间:2017年4月-2017年7月
项目规模:101500平方米
首开示范区:3100平方米
业主单位:融创中国
摄影师:存在建筑摄影

Landscape Design: LISM Landscape Design
Project location: xinchuan innovation science park, Tianfu new district, Chengdu
Design time: April 2017 – July 2017
Project scale: 101500 square meters
Demonstration area: 3100 square meters
Client: Sunac China
Photographer: Arch-Exist Photography

 

更多:犁墨景观设计


Loading收藏

0条评论