本文由 STGK 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks STGK for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by STGK.

 

STGK:STGK在南万骑原车站前设计了一个广场,这是站前场地重建的一部分。在此区域内,车站和居住区之间大约有4米的高差,陡峭的台阶和斜坡把场地分成了两个部分。设计师建议在车站和住宅区之间创建一个缓坡。沿着这个斜坡设计了一个梯田式的空间,设计灵感来自稻田,通过车站和居民区的联系使景观成为一个整体。现在的梯田广场可以满足各种活动对场地的需求,例如休憩、散步和举办活动。

STGK: STGK designed a plaza in front of the Minami-Makigahara station, which is a part of the redevelopment of the station front. In this area, there is approximately four-meter level difference between the station and the residential area, which used to divide this area into two parts by steep steps and slopes. We proposed a gentle slope between the station and the residential area. Also along this slope, we made terraced spaces, which are inspired by terraced rice fields, in order to make a consistence landscape as a whole design though the station and the residential area. Now, this whole terraced space provides various activities such as resting, walking and holding events by local people and visitors.

 

© STGK Inc.
© STGK Inc.
© STGK Inc.
© STGK Inc.

 

许多现有的高大树木都被保留下来,这些树是自从广场建成后就已经种下的,它为人们提供了可以休息的荫凉之地。但是有一个问题,就是很难辨认车站的方位。为了解决这个问题,设计师在车站周围增加了标志性的照明杆和标识系统,以提升广场的个性特征,提升其可识别度。

Lots of existing tall trees were left, which have been planted since the station was built. Those trees provide shades for people to rest. There was a problem that it was hard to recognize where the station was. In order to solve this problem, we architects added signature lighting pole and signage systems around the station, to make existence of the plaza distinct and obvious.

 

© STGK Inc.
© STGK Inc.
© STGK Inc.

 

这个广场不单单是由设计师们设计的,也是周围社区的孩子们设计的。在设计过程中,设计师们举办了一个专题研讨会,让孩子们找到并介绍当地的景点和他们喜欢的地方。在工作工坊中,他们制作了关于瓷砖铺装的示意图和介绍说明,铺地砖上的文字和图案向游客们展示了当地社区的迷人之处。设计师打算基于当地社区的情况来设计广场,因为他们相信这会让这个站前广场更具吸引力,并更加贴近当地社区。

This plaza is created not only by the designers, but also children from the surrounding neighborhood. In the design process, we held a workshop intended for children to find and introduce local scenic spots and their favorite places. In the workshop, they created illustrations and introductions to introduce on the tile paving. Those characters and patterns on the tile paving show appealing points of the local neighborhood for visitors. We intended to design this plaza with the local neighborhood because we believe this design process makes this plaza more attractive and attached to the local neighborhood.

 

© STGK Inc.
© STGK Inc.

 

▼广场细节  Details

© STGK Inc.
© STGK Inc.
© STGK Inc.

 

▼广场夜景  Night View of Plaza

© STGK Inc.
© STGK Inc.
© STGK Inc.

 

▼总平面图  Master Plan

© STGK Inc.

 

▼剖面图  Section

© STGK Inc.

 

 

项目名称: 南万骑原车站广场
设计时间: 2014年
完成时间: 2015年
设计范围: 景观设计
首席设计师和设计团队: Gen Kumagai & Yoichiro Ishikawa, Jun Miyamoto
项目地点: 日本神奈川县横滨市
景观面积: 约 1,400平方米
照片来源: 所有照片均由STGK Inc.拍摄
合作伙伴: 照明设计: Kazuhiro Nagashima, Yumiko Nagashima
客户: SOTETSU Urban Creates

Project name: Minamaki Minna no Hiroba (Minami-Makigahara Station Plaza)
Design year: 2014
Completion year: 2015
Scope: Landscape Design
Leader designer & Team: Gen Kumagai & Yoichiro Ishikawa, Jun Miyamoto
Project location: Yokohama city, Kanagawa pref., Japan
Landscape Area (square meters): Ca. 1,400m2
Photo credits: All photos taken by STGK Inc.
Partners: Lighting Design: Kazuhiro Nagashima, Yumiko Nagashima
Clients: SOTETSU Urban Creates

 

更多 Read more about:STGK Inc.

 


1条评论