本文由 NONE SPACE 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks NONE SPACE for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by NONE SPACE.

 

NONE SPACE:我们专注于讲述品牌独特的故事,以便在这个空间里展现Sumsei品牌的优势。Sumsei的产品大多用于肌肤或脚,如“身体烘干机”,是用于淋浴后轻松干燥身体的主要产品。我们注意到在日常的生活中,很多我们很容易忽略的产品里,它是最贴近我们身体的一款,当我们赤身裸体站在Sumsei上时,风吹起,慢慢唤醒我们的感官意识。感官觉醒是一个不断通过感官重新定义自己的过程,从认识自己的身体是感官的主体开始。从头到脚,Sumsei唤醒我们的感官,像诗人金春洙的诗《花》和小王子的“玫瑰”一样,不断地倾泻自我的存在,这是探索Sumsei艺术空间的关键因素。

NONE SPACE:We focused on a special story of our brand in order to spread the strengths of Sumsei in the room. Sumsei has products that mostly encounter bare bodies or bare feet, such as ‘body dryer’ which is the leading product that is used to easily dry the body after shower. We paid attention to the fact that it is the closest brand to our body among many products that we easily pass by in our daily life. Wind blows when we stand up on Sumsei with a bare body, and the wind slowly awakens our senses. The awakening of the senses is the process of constantly redefining oneself by the senses from recognizing one’s body as the subject of the senses. Sumsei awakens our senses from head to toes and constantly ventilates our existence like the poem “Flower” by the poet Kim Choon Soo and the “rose” of the Little Prince, and this is the key element to unraveling the space of Sumsei.

 

▽项目视频 Video © Haneol Kim

 

▽Sumsei体验馆3楼森林艺术空间 Forest art space on the 3rd floor of Sumsei

© Haneol Kim

 

首先,为了唤醒我们无聊的日常生活,唤醒陌生的感官,我们需要让我们的身体回到一个虚无的状态。通过有意识地打开我们的感官,可以让人感受到自己建立感官层次的体验。我们设计了一个为每个楼层打开不同感官的空间,还打算用楼梯暗示下一个空间。每个楼层都融入时空背景,旨在帮助观众在感官逐渐被打开时产生共鸣。除此之外,当观众对空间环境产生共鸣时,我们认为我们可以最大限度的提高他们在其中的感受。

First of all, in order to evoke our daily lives filled with boredom and awaken unfamiliar senses, we need to return our body to a state of nothingness. And by opening our senses intentionally, it allows you to feel the experience of building up layers of sense on your own. We plan a space that opens different senses for each floor, and we intended the staircase to suggest the next space. Each floor is melted with spatial and temporal background, which is intended to help the audience empathize when the senses open gradually. Not just limited to senses, when the audience empathizes with the spatial context, we thought that we could maximize the experience that they feel in it.

 

▽Sumsei体验馆立面 Facade of “Sumsei Terrarium”

© Haneol Kim
© Haneol Kim

 

地下室 Basement

当你走进地下室,你会发现这一层的空间很深,就像是走在深夜。根据指示,所有的观众都将脱下鞋子,赤脚进入Sumsei空间。他们将仅仅依靠蜡烛和从手心脚尖触碰到的感觉,穿过黑暗的,看不清的,漫长的通道,每迈出一步都需要勇气来摆脱笼罩在周围的模糊的恐惧感,在这一刻,脚趾传递出三种不同的感觉,而脚掌接触到地面的感觉是新鲜的。此外,随着脚部感觉的变化,你也可以体验到进入你耳朵的声音片段是如何变化的。在通道的尽头,有一个冥想空间,在那里可以放下你在穿过通道时所依赖的蜡烛,并在看蜡烛的时候花些时间整理你的感官。摇曳的蜡烛照映着模糊的身影,观者可以感觉到他们模糊的感官逐渐清晰起来。穿过冥想空间之后是一个最大化时空背景的地下空间,在这个昏暗的空间,建筑的顶部被打开一个缺口,在那里可以看到外面的夜空。

When you go down to the basement, the space on the first basement floor you will encounter is deep ground and deep night. According to the guidance, all the spectators will take their shoes off and enter with bare feet to the space of Sumsei. They will pass through the dark, sightless, and long passage, while solely depending on the candle and sensations from the tips of their hands and feet. It takes courage to take a step while leaving behind the vague fear that surrounds you. At this moment, the toe transmits a total of three different senses, and the touch of the ground coming in contact with the foot feels very new. Furthermore, as the sensation of the feet changes, you can also experience how the pieces of sound that enter your ears change. At the end of the passage, there is a space for meditation where you can put down the candle you depended on while passing through the passage and take a moment to clear your senses while looking at the candle. The flickering candles caress the blurry figures, and the spectator can feel their vague senses gradually becoming clearer. After passing through the meditation space, an underground space that maximizes the spatial and temporal background appears. The void space of the building was used to create a gap in the dark ground where the night sky was opened.

 

▽靠掌心烛火穿过黑暗 Through the darkness with candles

© Haneol Kim
© Haneol Kim
© Haneol Kim

 

▽透过建筑顶部缺口看到的夜空 The night sky seen through the gap in the top of the building

© Jaeyoon Kim

 

▽地下室平面图 Basement plan

Courtesy of NONE SPACE

 

1楼 黎明之水 Water of Dawn

在地下室的尽头,你可以感觉到水从一楼流了下来,当你沿着流动着水的楼梯上到一楼时,时间背景从深夜变为黎明,空间背景从地面变为湿地。黎明隐藏了世界的光芒,只显露它黑白的形状,它比在什么都看不见的地面上看得更直观一些,但仍然更令人惊叹。虽然前面的景象仍然模糊不清,但人的感觉逐渐被流水的冲击唤醒。踏上暗示着水路和泥泞的河岸,你就来到了薄雾升腾的岸边。当你在一种缓慢移动的静止中重新认识自己时,你会在黎明之时逐渐醒来。

At the end of the first basement floor, you can feel the water flowing down from the first floor. When you go up to the first floor by following the stairs where the water flows, the temporal background changes from deep night to dawn, and the spatial background changes from the ground to a wetland. Dawn hides the light of the world and only reveals its black-and-white form. It was opened a little more visually than in the ground where nothing could be seen, but it is still more breath-taking. Although the front sight is still blurry, senses are gradually awakened by the sharp touch of the water. After stepping on the water path and mud that hints at the shore, you arrive at the shore where the mist rises. You gradually wake up at dawn as you realize yourself anew in a stillness that moves slowly.

 

© Haneol Kim
© Haneol Kim
© Haneol Kim

 

▽薄雾升腾的水岸 The shore where the mist rises

© Haneol Kim

 

▽1楼平面图 Ground floor plan

Courtesy of NONE SPACE

 

2楼 风之心 Heart of Wind

当你沿着草地爬上楼梯时,你来到了一个有风的地方。风是不容易被我们的眼睛捕捉到的,因此,我们认为仅仅通过观察随风摆动的东西是很难完全理解风的。在这个地方创造了一种日常生活中无法体验到的风的景观,它唤醒了风的存在,让观众用全身感受到风的各种表现形式。第一个房间下面是一片随风摇摆的芦苇地,上面是随风摇摆的波浪,你可以自由自在地躺在芦苇地里,感受风掠过身体留下的痕迹。第二个房间下面是水,上面是田野,这一次,你可以躺在水面上,欣赏田野随风摇摆。当走到这里,观众每走一步都会有一种新的感觉,通过陌生的体验,他们的整个身体会逐渐被更清晰的感觉填满,身体越清晰,越模糊的思想和情感就会被组织起来。

As you climb the stairs along the grass, you arrive at a field where the wind blows. The wind is not something that can be easily captured by our eyes. Therefore, we thought that it was difficult to fully understand the wind simply by looking at something swaying in the wind. In this field, a landscape of wind that cannot be experienced in daily life was created to evoke the existence of the wind and to allow spectators to feel the various expressions of the wind with their whole body. The first room has a field of reeds swaying in the wind below, and waves swaying in the wind above it. You can lie freely on the reed field and feel the traces of the wind with your whole body. The second room has water below and a field of time above. This time, you can lie on the water and admire the fields swaying in the wind. While coming this far, spectators can feel a new sensation with every step, and feel that their whole body is gradually filled with clearer sensations through unfamiliar experiences. The clearer the body, the more vaguely scattered thoughts and emotions are organized.

 

▽第一个房间,随风摆动的芦苇 The first room, reeds swaying in the wind below

© Haneol Kim

 

▽第二个房间,上方的“田野” The second room, the “field” above

© Haneol Kim
© Haneol Kim
© Haneol Kim

 

▽2楼平面图 Second floor plan

Courtesy of NONE SPACE

 

3楼 Sumsei森林 Sumsei Forest

穿过神秘的绿色通道,会有沙沙作响的树叶欢迎着你,你终于到达了森林:鸟儿啁啾、河水潺潺、天光闪烁。三楼是Sumsei森林,人的五种感官都被打开,在这里你也可以享用一杯带有本土罗勒香味的饮料。观众将通过每一层积累的感官来一同接受这个空间,你可以在品味自然美景逝去的同时在舒适中得到平静。

After passing through a mysterious green passage where rustling leaves welcome you, you finally reach the forest. Birds are chirping, the water is flowing, and the sky is glimmering. The 3rd floor is the forest of Sumsei, where the five senses are opened. You can also enjoy a drink with the scent of homegrown basil. Spectators will accept this space with their own senses that have been accumulated through the experiences from each floor. You can stay in peace with comfort while savoring the pieces of nature that have passed by.

 

▽神秘的绿色通道 A mysterious green passage

© Haneol Kim
© Haneol Kim
© Jaeyoon Kim

 

▽奇妙的自然空间 Wonderful natural space

© Haneol Kim
© Haneol Kim

 

▽3楼平面图 Third floor plan

Courtesy of NONE SPACE

 

屋顶 刷新五感 Roof Top Refresh Five Senses

屋顶是一个用来延续Sumsei森林并完成这段旅程的空间。头顶可以遥望天空之际,空中有一面镜子随风摇动,下方是一个直方形的包含了天空和风的物体。镜子是要人最终再次面对自我,也代表漫长的旅程的一个时期。我们的身体会因为镜子的晃动而不断地重复进出自然,光的长度和颜色每时每刻也都在变化,水倒映着天空,在这里你甚至可以感觉到风穿过竹子和竹藤的声音。

The rooftop is a space to expand the forest of Sumsei and finish the journey. The sky is infinitely high above your head, and in the sky, there is a mirror swaying in the wind. Below, a square, straight head contains the objects of the sky and wind. The mirror is a mirror of the self that is finally faced again, and is the period of a long journey. Our body repeats to go in and out of nature due to the swaying mirror. The length and color of light that changes every moment, the expression of water that captures the sky, and you can even feel the sound of the wind moving through the bamboo and its canes.

 

▽空中悬挂的圆镜和倒映天空的长方形水池 A hanging mirror and the pool reflecting the sky

© Jaeyoon Kim
© Haneol Kim

▽调动感官的走廊 Corridor that stimulates the senses

© Haneol Kim

 

▽屋顶平面图 Roof plan

Courtesy of NONE SPACE

 

世界因我们的感官范围而变化。在Sumsei的空间中,你可以通过感官的恢复来重新认识自己的存在,感官体验在我们的记忆中留下清晰的印记,正如雨过天晴,现在我们准备面对比昨天更丰富的日常生活。Sumsei并非创造前所未见的新奇的品牌,它是一个能让你获得你一直面对或关注但没有意识到的快乐的品牌,它聚集了小的行动,并最终迈出第一步,从而对世界产生情感变化。正如此,我们试图通过空间来摆脱过去线下门店片面的购买诉求;我们试图传达品牌的信息,即 “不购买也没关系” ,通过不暴露产品的外观、给予消费者原始的自然体验和调动五种感官来激发他们强烈的好奇心。

The world changes depending on the range of our senses. In the space of Sumsei, you can discover your existence through the recovery of the senses and sensory experiences leave clear marks in our memories. Now, as rain, we are ready to face a more abundant daily life than yesterday. A brand that derives joy that you have been facing all the time but have not been aware of rather than creating novelty that has never been seen before, Sumsei, a brand that brings joy that you have been looking at but unaware of, gathers the small movements and eventually takes the first step that will derive an emotional change to the world. In this way, we tried to break away from the one-sided appeal of offline stores from the past through space. We tried to convey the brand’s message, which is “it is okay not purchasing” by eliciting the consumer’s active curiosity through not exposing the product on the front, the primordial experience of nature, and five senses.

 

 

 

项目名称:Sumsei体验馆,寻找自我的旅程
设计:NONE SPACE / Jungbae Shin
设计团队:NONE SPACE / Yourim Lee, Hyeri Jeon
施工:NONE SPACE / Jihoon Park, Hyeri Jeon
展览策划:NONE SPACE
地点:韩国 首尔 城东区 首尔森林 2-gil 44-1
面积:412.5㎡
地面材料:砾石、石块、印茄木、草、黑苏木
墙体材料:玻璃纤维增强混凝土(Grc)、涂料、缎面玻璃、印茄木
天花板材料:彩绘玻璃纤维增强混凝土(Grc),涂料,缎面玻璃,镜子
摄影师:Jaeyoon Kim

Project Name: “SUMSEI TERRARIUM”, a journey to find myself
Design: NONE SPACE / Jungbae Shin
Design Team: NONE SPACE / Yourim Lee, Hyeri Jeon
Construction: NONE SPACE / Jihoon Park, Hyeri Jeon
Exhibition Planning: NONE SPACE
Location: 44-1, Seoul Forest 2-gil, Seongdong –gu, Seoul, Korea
Area: 412.5㎡
Floor Material: gravel, stone, merbau, grass, black sus
Wall Material: Grc, painting, satin glass, merbau
Ceiling Material: Painting Grc, painting, satin glass, mirror
Photograph: Jaeyoon Kim

 


Sumsei品牌致力于用独特的艺术空间来讲述品牌故事,让使用者以真切的五官体验来感受产品。

审稿编辑: Simin

更多 Read more about:  NONE SPACE


0 Comments