Cino Zucchi Architetti:项目位于意大利威尼斯,这是一个以白色为基调,纯净的邻里社区公园。内部的铺装是白色的水洗石,这白色的铺装贯穿中央绿地如同自然地貌般起伏着通过起伏变化的微地形创建出丰富多样的不同的场地:露天圆形剧场,一个儿童游乐场,一个集群的长椅,野餐阴影处,一个小的人工瀑布。

Cino Zucchi Architetti:An anonymous empty lot in a new residential development is solved with a simple gesture, an earth green mound which screens a central green space and meanders to create different occasions for recreation: an open-air amphitheatre, a children’s playground, a cluster of benches, a picnic shaded spot, a small artificial waterfall.

 

 

最初的数据有些令人沮丧:平庸的街道网络、房屋建筑的解决方案、几乎没有新的公共服务空间,但更重要的是,被分配给公园的特征具有强烈的“残留”特征,几乎没有公共可访问的空间和隔绝的主要街道的停车场。基于现状,周围二到四层楼高的房子已被重新设计以打开南大街通道。

The public commission by the city of San Donà di Piave to design a small neighbourhood park was the occasion to experiment on the theme of a contemporary public space in this “middle landscape”. The initial data were somehow discouraging; a poor design of the new street network, mediocre architectural solution for the houses, little or no public services to animate the new space, but more than that the strongly “residual” character of the plot assigned to the park, with little public accessibility and cut off from the main street by a planned parking lot. The shape of the given plot surrounded by two-to-four floors high houses has been redesigned to open it up to the south toward the main street.


 

在这条主要通道的旁边,规划中的停车场已经被旋转了90度,形成了一个豆形的路面,铺上了色彩鲜艳的柏油路,并被一个泥土覆盖,让人联想起当时的河流堤坝。本案最大的特色是,公园的主要人行道和场地都由更具可塑性和灵活性的白色小卵石和白色混凝土的水洗石统一浇筑,以代替石材铺装,使其宽度、形状和水平向的高低可以随意变化,它可以变成一个座位、一个露天礼堂、一个喷泉、一个孩子们的聚会场所、一条自行车道或者一个野餐地点。

Next to this main access, the planned parking has been turned ninety degrees to form a bean-shaped surface paved in brightly coloured asphalt and screened by an earth dune recalling the river dams of the context. A main hard surface of small white pebbles cast in white concrete unifies the pedestrian paths, deforming its width, shape and level to become in turn a seat, an open-air auditorium, a fountain, a gathering place for kids, a bicycle route, a picnic spot.

 

   

 

一个人造水泉,按时间计划强度和流量的强度差异,以半小时为间隔,通过一系列狭缝从较高的丘陵下降到月球形水池。

An artificial water spring – a difference in strength and flow over time, spaced half an hour apart – descends from high hills to lunar pools through a series of slits.

 

   


 

项目名称:纯净的邻里社区公园
项目类型:社区公园
位置:意大利
景观设计:Cino Zucchi Architetti

Project name: Neighbourhood Park
Project type:Community Park
Location: Italy
Landscape: Cino Zucchi Architetti

 

更多:Cino Zucchi Architetti


One Comment