本文由 Esrawe Studio 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Esrawe Studio for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by Esrawe Studio.

 

Esrawe Studio:许多人们无意中塑造的褶皱和体积,在宇宙中形成了一种视觉震撼的奇特地质现象,采石场就是人类活动影响自然的一个例子,该项目以一种寻找原材料痕迹的方式创造了一座有机建筑,将人们带回到各种原材料的起源地。

Esrawe Studio:A quarry is the evidence of man’s action on nature; a universe in which men unintentionally sculpt pleats and volumes that result in a strange and visually striking geology. A manufactured landscape, an organic architecture created by the trace of the search for raw materials, which brings us back to the origin from which the raw materials come.

 

© Jaime Navarro

▼视频 Video

 

该项目的概念设计灵感来源于当地迷人而独特的自然景观,以建筑立面上的一个小开口作为入口空间,将游客与具有纪念意义的中心空间——“回到采石场”——联系起来。这个中心广场是新博物馆特色之旅的起点,这里有多个展厅——有着不同特色的材料——围绕着广场布置,创造了一个动态的多样化体验。

The captivating and unique nature of this landscape nourishes the concept. The access through a small opening in the monolithic facade links the visitor with the central space of monumental character, the “arrival to the quarry”, the Agora. It is the starting point to begin a new journey of museographic character, where the multiple exhibition halls – with materials of diverse characteristics– are articulated around the Agora, creating a dynamic and versatile experience.

 

© Jaime Navarro
© César Béjar
© Jaime Navarro
© César Béjar
© César Béjar
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© César Béjar

 

▼更多中心广场图片 More Agora Photos

▼中心广场夜景 Agora Night View

© Jaime Navarro

 

展厅的设计概念摆脱了传统的零售空间形式,促进了学习和传播,帮助人们更好地理解建筑、设计、艺术和文化在我国和世界上产生的原因及方式。这是一个激发对话和知识,与社区、客户及合作伙伴建立起互惠互利关系的平台,其主要目标是促进参与墨西哥文化和创造性表达的建设。

The concept moves away from traditional retail space and promotes learning and dissemination, understanding of why and how architecture, design, art, and culture are generated in our country and worldwide. A platform that stimulates dialogue and knowledge; and establishes a relationship of mutual benefit with the community, its clients and partners; its main objective is to promote involvement in the construction of the cultural and creative expression of Mexico.

 

© Genevieve Lutkin
© Genevieve Lutkin
© Genevieve Lutkin

▼石材展厅 exhibition halls

© Jaime Navarro
© Jaime Navarro

 

这座建筑在功能和物理上被划分为两个建筑空间,这两个独立的体量相互交叉并相互关联:采石场空间(包括广场、设计中心、自助餐厅和多功能房间)和体验结束点-仓库。这个仓库作为容器和配送中心,是一个半透明的中性空间,里面的画布赋予了场景与石头的关联性,其背景是一片森林,它将我们与物质的起源再次联系在一起。

The building is divided functionally and physically into two universes. Two separate volumes that are woven and related to each other: the universe of the quarry (which houses the Agora, the Design Center, the cafeteria, and the multipurpose room) and the warehouse, in which the experience ends. This warehouse acts and expresses itself as a container and distribution center, a translucent and neutral space, a canvas that grants the relevance of the scene to the stones and that is framed in the background by a forest that links us again with the origin of matter.

 

© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Genevieve Lutkin
© Jaime Navarro

 

科技技术在这个项目中发挥着至关重要的作用,人们只要通过移动设备扫描与材料相关的二维码,就可以收到所选材料的相关信息、描述以及成本价目,它还可以创建用户感兴趣的内容和客户历史的数据库,以及分析材料趋势和购买行为。

Technology plays a vital role because it allows the interaction of mobile devices with materials through QR codes. Thus, it immediately provides the user with the information, description, and costs of the selected materials, and allows the creation of a database of the contents of interest and the client’s history, as well as analyzing trends and purchasing behavior.

 

© Genevieve Lutkin
© César Béjar
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro
© Jaime Navarro

 

▼建筑模型 Scale models

© Jaime Navarro
© Jaime Navarro

▼建筑首层平面图 Ground floor plan

© Esrawe Studio

▼建筑一、二、三层平面图 First/Second/Third floor plan

© Esrawe Studio

▼建筑正立面 Principal facade

© Esrawe Studio

▼建筑东立面 East facade

© Esrawe Studio

▼建筑南立面 South facade

© Esrawe Studio

▼建筑纵剖面 Longitudinal Section

© Esrawe Studio

▼建筑剖面图1 Section 1

© Esrawe Studio

 

 

 

 

 

项目地点:墨西哥 瓜达拉哈拉
项目创意总监:Héctor Esrawe
建筑概念设计:Esrawe Studio
建筑、室内和家具设计:Esrawe Studio
设计团队:Laura Vela, Antonio Chávez, María Santibañez, Jacobo Mendoza, Andrea Guillén, Brenda Vázquez, Fernando Carnalla, Tatiana Godoy, Fabián Dávila, Daniela Pulido, Javier García Rivera, Roberto González
展厅概念设计:Esrawe + Cadena
品牌标识:Cadena+Asociados Concept Design
渲染:Yair Ugarte, Moisés González, Gael Félix
技术合作;A-001
外部顾问:CuldeSac, Alberto Martínez
照明:Luz en Arquitectura
景观:PAAR Paisaje Arquitectura
建设:CDM, Jaime de Obeso, Olmo Ernesto godinnez
摄影:Genevieve Lutkin, Jaime Navarro, César Béjar
产品:Revista Container

Location: Guadalajara, Mexico
Creative director: Héctor Esrawe
Architectural Concept: Esrawe Studio
Architecture, Interior Design and Furniture: Esrawe Studio
Design Team: Laura Vela, Antonio Chávez, María Santibañez, Jacobo Mendoza, Andrea Guillén, Brenda Vázquez, Fernando Carnalla, Tatiana Godoy, Fabián Dávila, Daniela Pulido, Javier García Rivera, Roberto González
Concept of Experience in Showroom: Esrawe + Cadena
Brand Identity: Cadena+Asociados Concept Design
Renders: Yair Ugarte, Moisés González, Gael Félix
Technical Collaboration: A-001
External Advisors: CuldeSac, Alberto Martínez
Illumination: Luz en Arquitectura
Landscape: PAAR Paisaje Arquitectura
Construction: CDM, Jaime de Obeso, Olmo Ernesto Godínez
Photography: Genevieve Lutkin, Jaime Navarro, César Béjar
Production: Revista Container

 

更多 Read more about: Esrawe Studio

 


0条评论