本文由 Miguel Ángel Aragonés 授权mooool发表,欢迎转发,禁止以mooool编辑版本转载。
Thanks Miguel Ángel Aragonés for authorizing the publication of the project on mooool, Text description provided by Miguel Ángel Aragonés.

 

Miguel Ángel Aragonés:Los Rombos是一个根据城市肌理设计出的四个互相连通的空间,这座由三个住房单元和一个工作室组成的私人住宅,坐落于墨西哥城的一个名为博斯克斯德拉斯洛马斯(Bosques de las Lomas)的树木繁茂的中心地带,设计保留了住宅与场地树木之间的互动,这些树是我们目前最常住的客人,而且也是最能让人身临其境、引人注目的客人,就像这里绵延宽阔的水面一样。喷泉和镜子在这种情况下,作为对自然环境中持续不断的自然资源一种犀利象征:就像对于几乎所有人口密集的城市一样,树木是一种宝贵的资产,如今,植被、水、土地甚至更多……它们也是我们的宝贵自然资源。

Miguel Ángel Aragonés:Los Rombos are four bodies assembled together with the formal accident generated by the urban fabric. It is a private space with three houses and a studio, in a central and wooded area of Mexico City called Bosques de las Lomas, with a continuous interaction with the tree; it is perhaps our most present and, in any case, the most immersive guest, just like the broad continuity of water. Fountains and mirrors are a constant natural resource in which the reflection sharpens the environment, in this (case) almost always green: as in almost all highly populated cities, the tree is a precious asset, as well as vegetation, water, land and even more intimacy nowadays…

 

Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher

 

我一直希望拥有一个只有天空、空气或阳光的极尽隐秘住所,好让我能够在这座喧嚣的城市里孤独的生活。

I desired to have an exterior that would protect privacy, be seen only by the sky, the air or the sun, that could live in the house with the solitude that the city bustles.

 

▼宁静的光影庭院 The private courtyard in light and shadow

Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher

 

图片只讲述出了我们在这座建筑里的一小部分体验,却少了材料的触摸和一切都是关于气氛和住所的表达:坚硬和柔软、热与冷、把风的旅程积聚在树叶上的空间的声音、喷泉的声音、寂静的咕咕声以及一幅并没有描述花园香味或熏香气味的画,而我只需要置身在这些与光低语的空间里就发现它们。所有的这些最自然的故事形式都只不过是我们在寻求亲密感的空间,并希望以建筑的形式重现生活的结果…

Photography tells a small part of the history of what we discover as architecture, leaving aside the touch and expression of materials, the hardness and the softness, the heat and the cold, the voice of a space that accumulates the journey of the wind in the leaves of a tree, the sound of a fountain, the cooing (murmur) of silence, a picture does not describe the fragrance of a garden or the smell of incense: all this speaks of atmosphere and shelter, and I only find it in spaces that have the need to murmur with light. The shape of their most natural accident is nothing but the consequence of a space in search of intimacy, with oneself and of experiences that we wish to repeat in the form of architecture …

 

▼入口线性水景 The linear waterscape

Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher

 

▼灯光效果下的线性水景 The linear waterscape with lighting design

Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher

 

▼住宅内部镜面水景 The mirror waterscape in house

Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher

 

▼灯光效果下的镜面水景 The mirror waterscape with lighting design

 

▼“光之低语”空间入口 The space entrance of “murmur with light” 

▼“光之低语”空间 The space of “murmur with light” 

Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher
Courtesy of Miguel Ángel Aragonés; Photography by Joe Fletcher

 

▼住宅灯光效果 The lighting design (Image courtesy of Miguel Ángel Aragonés; photography by Joe Fletcher)

 

▼住宅中的细节设计 The detail design

 

▼住宅平面图 The plan

© Miguel Ángel Aragonés
© Miguel Ángel Aragonés
© Miguel Ángel Aragonés

 

 

 

项目地点:墨西哥 墨西哥城 博斯克德拉斯洛马斯
时间:2012年1月立项,2014年11月执行项目,2019年1月开工
建筑覆盖面积:1102.00平方米
未覆盖面积:477.00平方米

设计:Miguel Ángel Aragonés
合作设计:Jose Torres, Juan Vidana, Rafael Aragones
合作者管理:Ana Aragones, Luis Trinidad, Santiago Amador
结构工程:Jose Nolasco
建设:Taller Aragonés, José Torres
劳工工作负责人:Severiano Torres, Roberto Torres
照片:Joe Fletcher
合作建设:Ilumileds, Deko System Group(意大利模型系统),Poliform, Serena Home Studio,Swimquip, Vantage, Mexico solar, Audiocom

Location: Bosque de las Lomas, Mexico city, México
Dates: Preliminary Project January 2012, Executive Project November 2014, Building Opening January 2019
Covered Area: 1,102.00 m2
Uncovered Area: 477.00 m2

Design: Miguel Ángel Aragonés.
Collaborators Design: José Torres, Juan Vidaña, Rafael Aragonés
Collaborators Administration: Ana Aragonés, Luis Trinidad, Santiago Amador
Structural Engineering: José Nolasco
Construction: Taller Aragonés, José Torres
Heads of Labor Work: Severiano Torres, Roberto Torres
Photo: Joe Fletcher
Architectural Partners: Ilumileds, Deko System Group (Model System Italia), Poliform, Serena Home Studio, Swimquip, Vantage, Mexico solar, Audiocom

 

更多 Read more about: Miguel Ángel Aragonés

 


0 Comments